HTML

PALEOlove

Paleolit étrend alapanyagainak bemutatása, felhasználási javaslatok, ötletek, hasznos tanácsok, hogy örömmel fogyasszuk el ételeinket.

2014.07.22. 21:17 PALEOlove

A sokarcú kókuszliszt

Címkék: citromos kókusz kókuszolaj

citromos_pite_1406056616.jpg_940x529

Először a magliszteket mutatom be, azon belül is elsőnek a kókuszlisztet. Az összes maglisztet a magok aprításával, szárításával, olajtalanításával állítják elő. A kókuszlisztet a kókuszdió húsából készítik, kiszárítják majd zsírtalanítják, így kapnak egy rétesliszthez hasonló állagú „lisztet”. Aki még nem használt ilyet, annak elsőre nagyon furának tűnhet, ugyanis hiába adunk hozzá tojást vagy folyadékot, zsiradékot soha nem lesz nyújtható, formázható mint egy búza finomliszt. Nagyon sok folyadékot képes felszívni, akár térfogatának háromszorosára is meg tud duzzadni, ezért amikor ilyen lisztből készítek süteményt, akkor mindig arra törekszem, hogy a „tészta” kellően híg, folyós legyen, mert akkor lesz finom omlós a megsült tészta, és nem lesz morzsalékos. Ha nem marad folyós, akkor mire megsül a tészta, nagyon száraz, tömör, morzsalékos lesz a süti, sokat veszít élvezeti értékéből.

Én kedvelem a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket is, mert ha ebből készítek desszertet, akkor sem lesz erőteljes kókuszíze a sütinek, mire elkészül. Nincs utóíze sem, egy kellemes ízvilágú süteményt lehet belőle készíteni.

 

Inspirációként mutatok egy sütit, amit én készítettem: citromos pite, mennyei citromos ízzel, omlós állaggal...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolove.blog.hu/api/trackback/id/tr36535869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása