Először a magliszteket mutatom be, azon belül is elsőnek a kókuszlisztet. Az összes maglisztet a magok aprításával, szárításával, olajtalanításával állítják elő. A kókuszlisztet a kókuszdió húsából készítik, kiszárítják majd zsírtalanítják, így kapnak egy rétesliszthez hasonló állagú „lisztet”. Aki még nem használt ilyet, annak elsőre nagyon furának tűnhet, ugyanis hiába adunk hozzá tojást vagy folyadékot, zsiradékot soha nem lesz nyújtható, formázható mint egy búza finomliszt. Nagyon sok folyadékot képes felszívni, akár térfogatának háromszorosára is meg tud duzzadni, ezért amikor ilyen lisztből készítek süteményt, akkor mindig arra törekszem, hogy a „tészta” kellően híg, folyós legyen, mert akkor lesz finom omlós a megsült tészta, és nem lesz morzsalékos. Ha nem marad folyós, akkor mire megsül a tészta, nagyon száraz, tömör, morzsalékos lesz a süti, sokat veszít élvezeti értékéből.
Én kedvelem a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket is, mert ha ebből készítek desszertet, akkor sem lesz erőteljes kókuszíze a sütinek, mire elkészül. Nincs utóíze sem, egy kellemes ízvilágú süteményt lehet belőle készíteni.
Inspirációként mutatok egy sütit, amit én készítettem: citromos pite, mennyei citromos ízzel, omlós állaggal...