HTML

PALEOlove

Paleolit étrend alapanyagainak bemutatása, felhasználási javaslatok, ötletek, hasznos tanácsok, hogy örömmel fogyasszuk el ételeinket.

2014.07.23. 20:42 PALEOlove

Az igazán testes, finom kókusztej titka

kaka_s_keksz_1406140906.jpg_940x529

Ha már a kókuszlisztnél és a mandulalisztnél tartunk, akkor itt az ideje, hogy megemlítsek egy fontos dolgot, és ez a „tej” kérdése. Ha megnézzük, mit lehet kapni, mi van ráírva az összetevők listájára, sok mindent tartalmaz, amire nincs szükség.

A házi kókusztej sokkal finomabb mint a bolti, (sokkal olcsóbb is) meg lehet csinálni a finom, testes kókusztejet, ami nem lesz vízízű. Elmondom hogyan: vegyünk fél csomag kókuszreszeléket, kb: 100 gr-ot (soha nem mérek pontosan, csak érzésre). Aprószemű, kénmentes reszeléket válasszunk, lehet kapni az A..i-ban és a L...l-ben is. Tegyük turmixgépbe, adjunk hozzá 2-3 evőkanál eritritet, ki milyen édesen szereti (ettől nem lesz vízízű), fél vaníliarúd kikapart magját vagy kb.1 kiskanálnyi (nálam löttyintés) vaníliaaromát és fontos! melegvizet annyit, hogy kb. 1 liter legyen az összmennyiség. Azért kell a melegvíz, hogy turmixolás közben ne csapódjon ki a kókuszzsír az edény oldalára, hanem benne maradjon, így amikor átszűrjük szűrőn (+ nálam még finom szövésű erre a célra használt függönydarabon), akkor a végeredmény egy testes, ízletes kókusztej lesz. Kb. 1 percig turmixolom. Én még a függönyből kézzel is kinyomkodom a kókusztejet, így a maradék reszelék száraz lesz, ezt elteszem dobozban a hűtőbe és sütés alkalmával felhasználom. Semmi nem vész kárba. A kókusztej hűtőben 3 napig simán eláll.

Inspirációként egy kókuszreszelékből és darált mandulából készült kakaós kekszet mutatok, ami tényleg kekszállagú, ropogós, ízletes...:-)

 

A következő bejegyzésben a tej felhasználásáról és az igazi kekszállag eléréséről fogok írni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolove.blog.hu/api/trackback/id/tr766539001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása