A következő magliszt, amit bemutatok, a mandulaliszt. A mandulaliszt állaga olyan mint a búza finomliszté, teljesen porszerű „liszt”. Erre a lisztre is jellemző a morzsolódás, valamint a folyadék felszívás, de nem olyan mértékben, mint a kókuszlisztnél. Mandulaliszttel nagyon finom süteményeket, kenyeret lehet sütni. Én a mandulaliszt mellett finomra darált mandulát is használok sütésnél, mivel a mandulalisztnek eléggé érezhető, aromás utóíze van, amit nem mindenki kedvel. Aki szereti a mandulaízt, annak bátran javaslom a liszt kipróbálását is.
Sütemények készítésénél mindig többféle „lisztet” használok keverve, mivel nagyon jól kiegészítik egymást, és ezáltal nagyon finom ízharmóniájú desszertet vagy kenyeret, zsömlét kapunk. A darált mandula és a mandulaliszt szinte kivétel nélkül minden süteményben, kenyérben szerepel,mert szerintem annyira szuper alapanyag.
Inspirációként most egy olyan keksz következik, ami nemcsak desszertnek kiváló, de önmagában reggelire egy kávé mellé vagy uzsonnának is tökéletes élményt nyújt. Ez a vaníliás keksz kívül ropogós, belül omlós állagú saját készítésű paleo meggylekvárral, kókuszliszt és darált mandula felhasználásával készült.