HTML

PALEOlove

Paleolit étrend alapanyagainak bemutatása, felhasználási javaslatok, ötletek, hasznos tanácsok, hogy örömmel fogyasszuk el ételeinket.

2014.07.22. 21:26 PALEOlove

A mindig nyerő darált mandula és mandulaliszt

Címkék: mandula lekvár kókuszolaj

van_li_s_keksz_1406057103.jpg_940x529

A következő magliszt, amit bemutatok, a mandulaliszt. A mandulaliszt állaga olyan mint a búza finomliszté, teljesen porszerű „liszt”. Erre a lisztre is jellemző a morzsolódás, valamint a folyadék felszívás, de nem olyan mértékben, mint a kókuszlisztnél. Mandulaliszttel nagyon finom süteményeket, kenyeret lehet sütni. Én a mandulaliszt mellett finomra darált mandulát is használok sütésnél, mivel a mandulalisztnek eléggé érezhető, aromás utóíze van, amit nem mindenki kedvel. Aki szereti a mandulaízt, annak bátran javaslom a liszt kipróbálását is.

Sütemények készítésénél mindig többféle „lisztet” használok keverve, mivel nagyon jól kiegészítik egymást, és ezáltal nagyon finom ízharmóniájú desszertet vagy kenyeret, zsömlét kapunk. A darált mandula és a mandulaliszt szinte kivétel nélkül minden süteményben, kenyérben szerepel,mert szerintem annyira szuper alapanyag.

Inspirációként most egy olyan keksz következik, ami nemcsak desszertnek kiváló, de önmagában reggelire egy kávé mellé vagy uzsonnának is tökéletes élményt nyújt. Ez a vaníliás keksz kívül ropogós, belül omlós állagú saját készítésű paleo meggylekvárral, kókuszliszt és darált mandula felhasználásával készült.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolove.blog.hu/api/trackback/id/tr396535905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása