HTML

PALEOlove

Paleolit étrend alapanyagainak bemutatása, felhasználási javaslatok, ötletek, hasznos tanácsok, hogy örömmel fogyasszuk el ételeinket.

2014.08.01. 00:04 PALEOlove

Az ellenállhatatlan pitetészta és családja

Címkék: pite mandula vaníliapuding őszibarack kókuszolaj

vanbarpite_1406844215.jpg_940x529

Lássuk hát a különféle pitetésztákat: ha olyan süteményt szeretnénk sütni, aminek finom krém van a tetején, akkor a titok itt az, hogy a pitetésztát külön megsütjük. Ne felejtsük el, hogy gyorsan, könnyen, rövid ideig sülnek. Ha már kezd szép aranybarnás lenni, akkor jó a tészta, ne szárítsuk ki, gyorsan vegyük ki a sütőből.

Én minden pitetésztát, süteményt eritrittel édesítek, szerintem ez a legjobb. Várjuk meg, amíg kihűl a tészta, majd ezután öntsük rá az elkészített krémet. Tegyük hűtőbe, hogy a krém szépen megdermedjen a tészta tetején. Nagyon finom süti lesz a végeredmény.

Azonban ha gyümölcsös pitét készítenénk, akkor itt arra kell ügyelni, hogy az elkészített pitetésztát csak 5 percig süssük a sütőben, éppen hogy kicsit megszikkadjon a tésztánk. Ekkor vegyük ki a sütőből, tegyük rá a felkockázott, aprított gyümölcsöket és tegyük vissza a sütőbe még kb. 15 percre. A gyümölcs szépen megpuhul, összeérik a tésztával, de nem lesz tőle vizes, ami nagyon fontos. Amint kihűl a sütemény, már ehetjük is vagy megbolondíthatjuk még egy kis krémmel a tetején. Egyik finomabb mint a másik...

Habár alapanyagokról és főként azok desszertekként való felhasználásról írok, meg kell említenem itt a pizzatésztát is. Kísérleteztem párszor, hogy finom pizzát tudjak készíteni és enni, emlékeztessen az ízvilága a hagyományos készítésű pizzához, ami sikerült is, igazán nagy sikert aratott. A legfontosabb szabály, hogy a feltétnek szánt hozzávalókat soha ne tegyük rá a nyers tésztára, mert akkor egy átázott masszát fogunk kapni, ehetetlen lesz.

Itt egy sós tésztáról van szó, amit megfűszerezek oregánóval, bazsalikommal, borssal. Itt a tésztába teszek még útifűmaghéjat (majd írok erről bővebben is), amitől ruganyos lesz a tészta, nem fog szétporladni. Külön megsütöm, majd ezután teszem rá az ízesített paradicsomszószt, és a többi feltétet, majd visszateszem a sütőbe további 15 percre. Már a készülő pizza illata is megtévesztően hasonlít a hagyományos pizzához...:-)

 

Inspirációként egy őszibarackos, vaníliakrémes pitét mutatok...nagyon finom... :-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolove.blog.hu/api/trackback/id/tr596563669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása