HTML

PALEOlove

Paleolit étrend alapanyagainak bemutatása, felhasználási javaslatok, ötletek, hasznos tanácsok, hogy örömmel fogyasszuk el ételeinket.

2014.07.29. 13:59 PALEOlove

Kókusztej és az igazi kekszállag

vmp_1406635133.jpg_940x529

Amint ígértem, jöjjön a tej és kekszállag létrehozása: az elkészített kókusztejből nagyon finom krémeket lehet készíteni süteményekhez. A finom, selymes krémek titka, hogy tojássárgáját adunk hozzá, és kicsi lángon főzzük az általunk kiválasztott ízű krémet. Ha szép sűrű krémet akarunk, akkor több tojássárgájára lesz szükségünk és persze a végén egy kis zselatinra, hogyha nem szeretnénk, hogy a krém lefolyjon a sütinkről. Persze lehet használni kis keményítőt is, pl. tápióka keményítőt, de nekem az nagyon „keményítős” ízű krémet ad, így én inkább maradok az előző verziónál. Persze nem kell zselatinnal agyonönteni sem a krémet, mert akkor eléggé kocsonyás lesz az állag, mert azért az igazi mégiscsak a krémes krém elérése. Nem lesz ugyanolyan mint a hagyományos tejből cukros, vajas kikeverésű krém, de azért, amit ki lehet hozni ilyen alapokból, azt megtesszük.

A kókusztej nagyon finom alapja lehet kakaónak, turmixnak (pl. 1 csésze kókusztejhez turmixoljunk 2 -3 karika banánt, és isteni, tartalmas innivalónk lesz). Én még a krémlevesekhez is kókusztejet adok, ami nagyon selymes, krémes állagra egészíti ki a leveseket.

A finom keksz titka az alapanyagokon kívül a tojás és a kókuszolaj megfelelő aránya. Amikor kekszet vagy pitetésztát készítek, akkor a lényeg, hogy kevesebb tojás és több olaj kell bele. Ezért, amikor megsül, akkor keményebb lesz a tészta, kekszeknél pedig jobban kiszárad, ettől fog ropogni. Mivel több kókuszolaj van benne, ezért könnyebben is formázható, mintákat lehet készíteni akár kézzel is. Nagyon fontos, hogy vékonyra terítsük szét a tésztánkat, ezáltal nem lesz magas, másrészt rövid ideig, pár percig süssük, hogy ne égjen le. A kekszeknél nekem általában 8-10 perc elegendő 160-170 fokon.

Most egy vaníliakrémes mákos pitét hoztam inspirációként.

 

Következő bejegyzésben leírom, hogy miben különbözik a krémes piték, gyümölcsös piték, és a pizzatészta elkészítése....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://paleolove.blog.hu/api/trackback/id/tr666556771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása